Austin Dillon bruger sidste omgang til at vinde Daytona 500

Resultater | Standings | At-track fotos | Tjek din Fantasy Live score
SHOP: Austin Dillon gear

DAYTONA BEACH, Fla. – Austin Dillon sejrede i en omgang Survivor spillet med 200 miles i timen, og vandt søndagens Daytona 500 voldsomt og uhæmmet efter at have vendt løbsleder Aric Almirola i det tredje hjørne på den sidste omgang.

Ten af de 40 kørere, der startede i Monster Energy NASCAR Cup Series’ sæsonåbningsløb, sluttede på den førende omgang i et løb, der bød på otte advarsler og tre massive vrag, der eliminerede mange af de stærkeste biler i feltet.

Efter et stort skub fra Darrell “Bubba” Wallace Jr. ned ad bagstrækningen på den anden og sidste omgang i overtiden, ramte Dillon Almirolas bagkofanger, da Almirola rykkede op på banen for at blokere ham nær indgangen til sving 3.

Almirolas nr. 10 Stewart-Haas Racing Ford drejede sidelæns og ramte muren, da Dillon kørte forbi i Richard Childress Racing Chevrolet med nr. 3, det bilnummer, der bar den afdøde Dale Earnhardt til hans eneste sejr i det store amerikanske løb for 20 år siden.

“Jeg gjorde, hvad jeg skulle gøre der til sidst,” sagde Dillon. “Jeg hader det for nr. 10 (Almirolas) fyre. Vi havde et løb, og jeg holdt mig på speederen. Det er, hvad det er her på Daytona.”

“Det er så fedt at tage nr. 3 bilen tilbage til Victory Lane. Den her er til Dale Earnhardt Sr. og alle de (Dale) Sr. fans. Jeg elsker jer. Vi vil blive ved med at sparke røv resten af året!”

RELATERET: Earnhardts Daytona-sejr i 1998 formede Dillon-brødrenes karrierevej | Heldig penny til Austin

Dillon, der kørte for sin bedstefar, Richard Childress, fik sin første sejr i sidste års Coca-Cola 600. Det var en sejr med brændstofmile. Søndagens jagt på Harley J. Earl-trofæet var en hård og ujævn affære. Dillon sagde før løbet, at han kunne lide sine chancer. Han kunne bedre lide dem, da han stillede sig op som nummer fire til den sidste genstart og reagerede, da løbet kom til ham.

“Jeg vidste, at vi var i en god position,” sagde Dillon. “Og jeg er nødt til at takke Darrell Wallace Jr. – han gjorde et godt stykke arbejde. Han sluttede som nummer et og to med ECR-motorer (Earnhardt Childress Racing). Sikke en dag. Tak, Darrell, for det skub. Jeg var nødt til at få det til at ske til sidst.

“Jeg sagde (efter) min første sejr, at jeg ikke kunne slå det, men det gør det her. Min bedstefar har gjort alt for mig. Alle ved det. Der er et stort pres på mig for at præstere, for jeg har haft lidt af hvert. Men jeg kan godt lide det pres. Det samme med nr. 3. Der er et stort pres bag det.

“Men jeg er villig til at tage det og gå med det. Jeg er bare taknemmelig for alle de mennesker, der støtter os undervejs – Dale Earnhardt Jr. og hans familie for at lade os bringe dette nummer tilbage. Det er den fulde cirkel. Jeg kan bare ikke takke Herren nok for denne mulighed.”

Wallace kørte på andenpladsen, 0,260 sekunder efter Dillon og 0,002 sekunder foran nummer tre Denny Hamlin, der førte feltet til grønt for at starte overtiden, men som den eneste Toyota-kører på den førende omgang kunne han ikke finde en draftingpartner i den to omgange lange shootout, der afgjorde løbet.

Wallace opnåede den bedste placering nogensinde for en afroamerikansk kører i Daytona 500, idet han overgik den 13. plads, som Wendell Scott, der er medlem af NASCAR Hall of Famer, opnåede i 1966.

Joey Logano overvandt et utal af problemer og kom hjem på fjerdepladsen, og Chris Buescher sikrede sig en femteplads i sin JTG Daugherty Chevrolet nr. 37.

RELATERET: ‘Big One’ kommer ved afslutningen af etape 1 | Stort vrag afslutter Daytona-dagene for Elliott, Danica

Finalerækkefølgen afspejlede dog ikke meget af hovedparten af løbet. Syvendepladsen Ryan Blaney førte 118 af de 207 omgange, men fik skader på næsen af sin No. 12 Ford i en 13-bilers karambolage på omgang 199, det vrag, der sendte løbet i overtid.

Dette uheld afsluttede også vinderchancerne for 2017 Daytona 500-vinderen Kurt Busch, der dystede om førstepladsen, da slutningen af det reglementerede løb nærmede sig; polevinder Alex Bowman, der kørte tålmodigt i top fem i det meste af løbet; og Martin Truex Jr, den forsvarende mester i serien.

Notes: Dillons sejr var den første for Chevrolets nye Camaro ZL1-racerbil, som blev introduceret i Monster Energy NASCAR Cup Series i denne sæson… Et vrag med seks biler på 102. omgang slog Danica Patrick ud af løbet. Hun sluttede sin NASCAR-karriere med en 35. plads. Chase Elliott, Kevin Harvick og forhåndsfavoritten Brad Keselowski blev elimineret i samme hændelse… Jimmie Johnson mistede sin tredje Chevrolet nr. 48 i løbet af Speedweeks i en kollision med ni biler på 60 omgange, som også slog Erik Jones’ og Daniel Suarez’ stærke Joe Gibbs Racing-biler ud… Kurt Busch vandt den første etape på 60 omgange og Blaney den anden. Blaney fører serien med seks point ned til Dillon og sjettepladsen til Paul Menard.