Austin Dillon käyttää viimeisen kierroksen ohitusta voittaakseen Daytona 500:n

LISÄÄ: Tulokset | Sijoitukset | Kuvat radalla | Tarkista Fantasy Live -tuloksesi
SHOP: Austin Dillon -varusteet

DAYTONA BEACH, Fla. – Austin Dillon voitti 200 mailin tuntivauhdilla pelatun Selviytyjä-pelin voitettuaan sunnuntain Daytona 500:n raivokkaasti ja anteeksipyytelemättömästi käännyttyään kisaa johtavan Aric Almirolan viimeisen kierroksen kolmannessa mutkassa.

Kymmenen Monster Energy NASCAR Cup -sarjan kauden avauskilpailuun lähteneistä 40 kuljettajasta sijoittui johtokierrokselle kilpailussa, jossa oli kahdeksan varoitusajoa ja kolme massiivista romutusta, jotka pudottivat pois monta kentän vahvinta autoa.

Kun Darrell ”Bubba” Wallace Jr. oli puskenut valtavasti takasuoralla jatkoajan toisella ja viimeisellä kierroksella, Dillon osui Almirolan takapuskuriin, kun Almirola siirtyi radalle estääkseen Almirolan lähellä kaaren 3 sisäänkäyntiä.

Almirolan No. 10 Stewart-Haas Racing Ford kääntyi sivuttain ja osui seinään, kun Dillon kiersi ohi Richard Childress Racingin Chevroletilla, jonka autonumero on nro 3. Se on autonumero, joka vei edesmenneen Dale Earnhardtin ainoaan voittoon Suuressa amerikkalaisessa kilpailussa 20 vuotta sitten.

”Tein, mitä minun piti tehdä siellä lopussa”, Dillon sanoi. ”Vihaan sitä No. 10:n (Almirolan) kavereiden puolesta. Meillä oli ajo, ja pysyin kaasussa. Se on mitä on täällä Daytonassa.”

”On mahtavaa viedä nro 3 -auto takaisin Victory Lanelle. Tämä on Dale Earnhardt Sr:lle ja kaikille niille (Dale) Sr:n faneille. Rakastan teitä. Jatkamme potkimista perseelle loppuvuoden ajan!”

RELATED: Earnhardtin Daytona 1998 voitto muokkasi Dillonin veljesten urapolkua | Onnekas penni Austinille

Dillon ajoi isoisänsä Richard Childressin puolesta ja sai ensimmäisen voittonsa viime vuoden Coca-Cola 600 -kilpailussa. Se oli polttoainekilometrin voitto. Sunnuntain kamppailu Harley J. Earl -pokaalista oli kovaa kyytiä. Dillon sanoi ennen kisaa pitävänsä mahdollisuuksistaan. Hän piti niistä enemmän, kun hän asettui neljänneksi viimeiseen uudelleenkäynnistykseen ja reagoi, kun kisa tuli hänelle.

”Tiesin, että olimme hyvässä paikassa”, Dillon sanoi. ”Ja minun täytyy kiittää Darrell Wallace Jr:ta – hän teki hienoa työtä. Pääsimme sijalle kaksi ECR:n (Earnhardt Childress Racing) moottoreilla. Mikä päivä. Kiitos, Darrell, tuosta sysäyksestä. Minun piti tehdä se lopulta.”

”Sanoin (ensimmäisen voittoni jälkeen), etten voi voittaa sitä, mutta tämä voittaa. Isoisäni on tehnyt kaiken puolestani. Kaikki tietävät sen. Minulla on paljon paineita suoriutua, koska olen saanut vähän kaikkea. Mutta pidän siitä paineesta. Sama juttu nro 3:n kanssa. Sen takana on paljon paineita.

”Mutta olen valmis ottamaan sen vastaan ja menemään sen mukaan. Olen vain kiitollinen kaikille ihmisille, jotka tukevat meitä matkan varrella – Dale Earnhardt Jr:lle ja hänen perheelleen siitä, että saimme tuoda tämän numeron takaisin. Se täyttää ympyrän. En voi kiittää Herraa tarpeeksi tästä tilaisuudesta.”

Wallace ajoi toiseksi 0,260 sekuntia Dillonia perässä ja 0,002 sekuntia ennen kolmanneksi sijoittunutta Denny Hamlinia, joka johti kentän vihreälle jatkoajon alkajaisiksi, mutta ainoana Toyota-kuljettajana etusuoralla ei löytänyt vetokumppania kisan ratkaisseessa kahden kierroksen rangaistuslaukaisussa.

Wallace saavutti kaikkien aikojen parhaan afroamerikkalaiskuljettajan sijoituksen Daytona 500 -kisassa ylittäen NASCAR Hall of Fameen kuuluvan Wendell Scottin 13. sijan vuonna 1966.

Joey Logano voitti lukuisat ongelmat ja tuli neljänneksi, ja Chris Buescher varmisti viidennen sijan JTG Daugherty Chevrolet -autollaan No. 37.

RELATIIVISESTI:

Loppusijoitusjärjestys ei kuitenkaan juurikaan heijastanut kisan pääosaa. Seitsemänneksi sijoittunut Ryan Blaney johti 118 kierrosta 207:stä, mutta vaurioitti Fordinsa nro 12 keulaa 13 auton yhteentörmäyksessä kierroksella 199. Tämä kolari johti kilpailun jatkoajalle.

Tämä onnettomuus lopetti myös vuoden 2017 Daytona 500 -voittajan Kurt Buschin voittomahdollisuudet, joka taisteli kärkipaikasta, kun aika-ajosäännön loppu lähestyi, paalupaikan voittaneen Alex Bowmanin voittomahdollisuudet, joka ajoi kärsivällisesti kärkisijoilla melkeinpä koko kilpailun ajan, ja Martin Truex Jr:n mahdollisuudet, sarjan puolustava mestari.

Huomautuksia: Dillonin voitto oli ensimmäinen Chevrolet’n uudelle Camaro ZL1 -kilpa-autolle, joka esiteltiin Monster Energy NASCAR Cup -sarjassa tällä kaudella… Kuuden auton kolari kierroksella 102 pudotti Danica Patrickin pois kilpailusta. Hän päätti NASCAR-uransa sijalle 35. Chase Elliott, Kevin Harvick ja ennakkosuosikki Brad Keselowski putosivat pois samassa välikohtauksessa… Jimmie Johnson menetti Speedweeksin aikana kolmannen No. 48 Chevroletinsa yhdeksän auton yhteentörmäyksessä 60. kierroksella, joka tyrmäsi myös Erik Jonesin ja Daniel Suarezin vahvat Joe Gibbs Racingin autot… Kurt Busch voitti ensimmäisen 60 kierroksen etapin ja Blaney toisen. Blaney johtaa sarjaa kuudella pisteellä ennen Dillonia ja kuudenneksi sijoittunutta Paul Menardia.