Dahntay Jones

Memphis Grizzlies (2003-2007)Muokkaa

Boston Celtics valitsi Jonesin vuoden 2003 NBA:n varaustilaisuudessa 20. sijalla, ja hänen oikeutensa kaupattiin myöhemmin Troy Bellin oikeuksien kanssa Memphis Grizzliesiin Kendrick Perkinsin ja Marcus Banksin oikeuksia vastaan. Marraskuun 21. päivänä 2003 hän debytoi ammattilaisena 98-97-voitto-ottelussa Seattle SuperSonicsia vastaan kirjaamalla yhden levypallon, yhden syötön ja kaksi blokkia kahdeksassa minuutissa penkiltä. Neljällä ammattilaiskaudellaan Grizzliesissä Jones teki keskimäärin 5,0 pistettä ottelua kohden.

Sacramento Kings / Fort Wayne Mad Ants (2007-2008)Muokkaa

27. syyskuuta 2007 Jones teki sopimuksen Boston Celticsin kanssa. Celtics kuitenkin luopui hänestä myöhemmin 25. lokakuuta. Joulukuun 10. päivä hän teki sopimuksen Sacramento Kingsin kanssa. Neljä päivää myöhemmin hän debytoi Kingsissä 109-99-voitossa Philadelphia 76ersia vastaan, kirjaten yhden syötön ja kaksi riistoa seitsemässä minuutissa penkiltä. Helmikuun 16. päivänä 2008 Kings luopui hänestä. Maaliskuun 21. päivänä 2008 Jonesin hankki NBA Development Leaguen Fort Wayne Mad Ants. Samana iltana hän debytoi Mad Antsissa 125-102-tappiossa Dakota Wizardsia vastaan kirjauttaen 18 pistettä 31 minuutissa.

Denver Nuggets (2008-2009)Muokkaa

Jones Nuggetsin mukana vuonna 2009

30. heinäkuuta 2008 Jones teki sopimuksen Denver Nuggetsin kanssa. Lokakuun 29. päivänä hän debytoi Nuggetsissa 98-94-tappiossa Utah Jazzia vastaan kirjaamalla kolme pistettä, kolme levypalloa ja yhden varkauden 14 minuutissa penkiltä. Nuggets eteni läntisen konferenssin finaaleihin, mutta hävisi Los Angeles Lakersille 4-2.

Indiana Pacers (2009-2012)Edit

Jones allekirjoitti 14. heinäkuuta 2009 nelivuotisen sopimuksen Indiana Pacersin kanssa. Lokakuun 28. päivä hän debytoi Pacersissa 120-109-tappiossa Atlanta Hawksia vastaan, kirjaten 17 pistettä ja viisi levypalloa 26 minuutissa.

Dallas Mavericks / Atlanta Hawks (2012-2013)Edit

12. heinäkuuta 2012 Jones kaupattiin yhdessä Darren Collisonin kanssa Dallas Mavericksiin vaihdossa Ian Mahinmiin. Lokakuun 30. päivänä hän debytoi Mavericksissa 99-91-voitossa Los Angeles Lakersia vastaan.

21. helmikuuta 2013 Jones vaihdettiin Atlanta Hawksiin vaihdossa Anthony Morrowiin. Seuraavana päivänä hän debytoi Hawksissa 122-108-voitossa Sacramento Kingsistä.

27. syyskuuta 2013 Jones teki sopimuksen Chicago Bullsin kanssa. Myöhemmin Bulls kuitenkin luopui hänestä 8. lokakuuta 2013. Jones ei pelannut kaudella 2013-14.

Fort Wayne Mad Ants / Los Angeles Clippers (2014-2015)Edit

25. syyskuuta 2014 Jones teki sopimuksen Utah Jazzin kanssa. Jazz luopui hänestä kuitenkin myöhemmin 22. lokakuuta 2014. Marraskuun 26. päivänä 2014 Jones hankittiin takaisin Fort Wayne Mad Antsin toimesta. Kaksi päivää myöhemmin hän teki kauden debyyttinsä 124-115-tappiossa Delaware 87ersille kirjaten 14 pistettä, yhden levypallon, kolme syöttöä, yhden varkauden ja yhden blokin 19 minuutissa penkiltä.

Tammikuun 14. päivä 2015 Jones allekirjoitti 10 päivän sopimuksen Los Angeles Clippersin kanssa. Kaksi päivää myöhemmin hän debytoi Clippersissä 126-121-tappiossa Cleveland Cavaliersia vastaan. Tammikuun 24. päivänä hän allekirjoitti toisen 10 päivän sopimuksen Clippersin kanssa. Helmikuun 3. päivänä hän allekirjoitti Clippersin kanssa loppukauden sopimuksen. Maaliskuun 9. päivänä liiga määräsi Jonesille 10 000 dollarin sakot, koska hän oli tönäissyt Golden State Warriorsin Draymond Greeniä pelin jälkeisessä haastattelussa edellisenä iltana Warriorsin voitettua Clippersin. Jones kiisti, että tönäisy oli tahallinen.

Grand Rapids Drive (2015-2016)Muokkaa

Syyskuun 10. päivä 2015 Jones teki sopimuksen Brooklyn Netsin kanssa. Nets kuitenkin luopui hänestä myöhemmin 26. lokakuuta esiintymisensä jälkeen neljässä preseason-ottelussa. Joulukuun 4. päivänä hänet hankki NBA Development Leaguen Grand Rapids Drive. Seuraavana päivänä hän debytoi Driven joukkueessa 128-99-voitossa Raptors 905:tä vastaan kirjaten 13 pistettä, kaksi levypalloa, yhden syötön, yhden varkauden ja yhden blokin 20 minuutissa penkiltä.

Cleveland Cavaliers (2016-2017)Muokkaa

Huhtikuun 13. päivä 2016 Jones teki sopimuksen Cleveland Cavaliersin kanssa. Samana iltana hän debytoi Cavaliersissa 112-110-tappiossa Detroit Pistonsille kirjaten 13 pistettä, viisi levypalloa, kaksi syöttöä, yhden varkauden ja kaksi blokkia 42 minuutissa penkiltä. Toukokuun 22. päivänä hän sai pelikiellon itäisen konferenssin finaalien 4. ottelusta, koska hän oli lyönyt Toronto Raptorsin keskushyökkääjää Bismack Biyomboa nivusiin 3. ottelun viimeisen erän aikana. Cavaliers voitti sarjan kuudessa ottelussa ja eteni vuoden 2016 NBA-finaaleihin. Jones näki ensimmäiset minuutit NBA-finaalien kuudennessa pelissä sen jälkeen, kun useat joukkuetoverit olivat virhevaikeuksissa. Hän viimeisteli Game 6:ssa viisi pistettä, yhden levypallon ja yhden blokin. Cavaliers nousi 3-1-tappioasemasta ja voitti sarjan seitsemässä ottelussa, kun Jones voitti ensimmäisen NBA-mestaruutensa.

Cavaliers luopui Jonesista 30. heinäkuuta 2016, allekirjoitti sen jälkeen uudelleen 26. syyskuuta, luopui jälleen 24. lokakuuta ja allekirjoitti jälleen uudelleen 12. huhtikuuta 2017. Jones pelasi kolme minuuttia lopussa Cavaliersin 116-105 Game 1 itäisen konferenssin välierävoiton itäisen konferenssin välierissä Raptorsia vastaan 1. toukokuuta ja sai back-to-back teknisiä virheitä puhuttuaan törkeästi Toronton Norman Powellille, mikä toi hänelle ulosajon 18,7 sekuntia ennen loppua. Teknisiin virheisiin liittyi kumpaankin 3 000 dollarin sakko, mutta koska LeBron James ansaitsi vain 9 127 dollarin palkan joukkueen kanssa pudotuspelien aikana – veteraanien vähimmäismäärän -, hän maksoi sakon itse. Cavaliers voitti pudotuspelien kolmella ensimmäisellä kierroksella 12-1 ja pääsi NBA:n finaaleihin kolmannella kaudella peräkkäin. Cavaliers pelasi Warriorsia vastaan vuoden 2017 NBA-finaaleissa ja hävisi sarjan viidessä ottelussa.